2015. 12. 07.

Indul a "The Leisure Kitchen"

Google azt mondta, kezdjem el a blogolást. Ezek szerint megelégelte, hogy a negyvenhatodik design sablont is megpróbáltam átszerkeszteni, nem baj.

Mitől Leisure? Leginkább attól, hogy nem pörögjük túl és nem csinálunk teljesítménytúrát a főzésből. Ha valami nem úgy sikerült, röhögd ki magad, tanulj belőle és javíts rajta vagy kezdd újra. Legközelebb menni fog. A családom hat hétig evett palacsintát minden nap, ezúton is köszönöm a türelmet. Kezdjük hát az alapokkal.

1. Főzni jó, már csak azért is, mert lesz mit megenni.

2. Melós dolog, néha fáj is, amikor beleáll a kés a tenyeredbe, de ha már gasztroblogot olvasol, nagy eséllyel te is élvezed vagy szeretnéd élvezni az ételkészítést.

3. A vegeta nem ciki. Csak ne sózz utána.

4. A szezonális zöldség-gyümölcs fontossága akkora igazság, hogy már közhellyé vált. December van, elég szomorú és ízetlen lenne estére a sült spárga konzervből...

5. Megéri időnként a hiperek helyett a piacra kiballagni. Bár a cuki idős eladónénik kőkemény marketingfogásokkal élnek és képesek lennének eladni neked a csokor petrezselymet ötszázért (kislányom, ez bijo!), de érettebb, ízletesebb alapanyagot kaphatsz és ettől nyilván finomabb lesz az ételed is. A piacok veleje pedig az őstermelői részleg.

6. Spájz. Nekem ugyan sajnos nincs, de minispájznak találjon helyet a főzőember, akár egy jóképű dobozban a szekrénybe rejtve. Ide kerül minden fontos, de eltartható dolog, ami mindig kell: fűszerek, olaj, ecet, cukor, száraztészta, liszt és barátaik.

7. Apropó, fűszerek: mindenki a saját szája íze szerint használja őket, de azért az alapvető fajták legyenek meg. Ilyen a só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, majoranna, babérlevél, petrezselyem, ha bejön a brutál, akkor chili - minél többet főzöl, annál több fűszered gyűlik majd össze. Ha jóképű/csinos a szomszéd, ne vegyél, hátha neki van.

8. Eszközök. Attól függ, mit szeretnél készíteni, de ha már van serpenyőd, tűzhelyed és sütőd, nagy baj nem lehet. (Na jó, a sütő mellé kikészített fogókesztyű sem árt, főleg ha emelkedett hangulatban borozol és a vendégeiddel röhigcsélsz közben.)

9. Tálalás. Ha szép az étel, finomabb is. Ez egy tény.

Szóval no para, ha éhes vagy, indulás főzni. Én is megyek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése